• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg érett paradicsom, lehetőleg meghámozva
  • 200 g kápia paprika
  • 200 g tv paprika
  • 2 kígyóuborka
  • 150 g hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Egy kis csokor petrezselyem
  • Egy kis csokor snidling (metélőhagyma)
  • 100 ml nagyon jó minőségű extra szűz olívaolaj
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 1 kanál fehérborecet

A GAZPACHO ELKÉSZÍTHETŐ GYÜMÖLCSÖKKEL IS

  • Görögdinnye
  • Sárgadinnye
  • Eper

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

HOZZÁVALÓK

  • 1A zöldségekből vegyünk ki egy keveset, és vágjuk apró kockára.
  • 2Az apró kockára vágott zöldségeket egy kevés ecettel, két csipet sóval, kanál olívaolajjal marináljuk.
  • 3Ugyanezt tegyük a többi zöldséggel is, de azokat turmixolni fogjuk, nem kell annyira apróra vágni, mint a salsához. Ezekhez adjuk hozzá a kenyeret is, ez fogja majd sűríteni a levest.
  • 4A turmixolás után egy sűrű, krémes levest kell kapnunk, amit érdemes átszűrni, hogy a magok stb. ne kerüljenek bele. Ha túl sűrű, kevés paradicsomlével, esetleg egy korty vízzel hígítható.
Kifli tipp
A paradicsom hámozása nagyon egyszerű, ha kivágjuk a csumáját, bevágjuk a másik oldalát is kereszt alakban, és egy percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe dobjuk. A gazpacho gyümölcsökkel is elkészíthető, próbáljuk ki görögdinnyével, sárgadinnyével, eperrel is. A kenyér elhagyható, anélkül is kiváló, ráadásul nem hízlal és akkor gluténmentes is lesz.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

A GAZPACHO ELKÉSZÍTHETŐ GYÜMÖLCSÖKKEL IS