Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 ml kókusztej
- 3 kanál kristálycukor
- 1 kanál zselatin por
- 1 csipet só
- 1 érett mangó
- 50 g pirított kókusz chips
- 1 kis doboz mangó sorbet vagy mangó püré
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zselatinport egy kanál vízzel keverjük el, és tegyük félre 15 percre, hogy hidratáljuk.
- 2Közben a kókusztejet melegítsük fel alaposan és adjuk hozzá a beáztatott zselatint, a 3 kanál cukrot, a csipet sót és alaposan keverjük el.
- 3Öntsük a panna cotta alapot tálkákba, és tegyük a hűtőbe.
- 4Az érett mangót hámozzuk meg, vágjuk kocára.
- 5A megdermedt panna cottát a mangó kockákkal, mangó sorbet-val vagy mangópürével és a kókusz chipsszel tálaljuk.
Kifli tipp
A mangó jól passzol a maracujával is, érdemes keverni is őket, mert a mangó erősen édes ízét a maracuja savassága szépen kompenzálja. Ha nincs mangó, akár őszibarackkal, sőt, málnával, eperrel, ananásszal is nagyon finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!