12 darab
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 450 g sima liszt + liszt a tészta formázásához
- 280 ml langyos tej + tej a zsemle bekenéséhez
- 15 g friss élesztő
- 50 g lágy vaj
- 10 g só
- 15 g cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Önts tejet a keverőtálba, adj hozzá morzsolt élesztőt, majd a többi összetevőt. Használd a robotgép dagasztófejét, hogy a tészta szép sima legyen.
- 2Szórd meg liszttel a munkafelületet és borítsd rá a tésztát. Formálj belőle egy gombócot, takard le tiszta konyharuhával, és keleszd 1 órán át meleg helyen, amíg térfogatának duplájára nő.
- 3A megkelt tésztát sodrófával kicsit nyújtsd ki, majd oszd 12 egyenlő részre. Ezekből formázz golyókat és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól megfelelő távolságra, mert sütés közben meg fognak nőni.
- 4Vágd be minden darab tetejét keresztben egy éles késsel. Takard le újra tiszta konyharuhával, és hagyd 20-30 percig kelni, amíg duplájára nő.
- 5Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- 6A megkelt zsemléket kend meg tejjel. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt süsd aranyszínűre. A kész zsemléket hagyd kihűlni.
Kifli tipp
A zsemle felvágásához olyan kést használj, ami nem tépi a tésztát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!