Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 450 g sima liszt + liszt a tészta formázásához
  • 280 ml langyos tej + tej a zsemle bekenéséhez
  • 15 g friss élesztő
  • 50 g lágy vaj
  • 10 g só
  • 15 g cukor

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Önts tejet a keverőtálba, adj hozzá morzsolt élesztőt, majd a többi összetevőt. Használd a robotgép dagasztófejét, hogy a tészta szép sima legyen.
  • 2Szórd meg liszttel a munkafelületet és borítsd rá a tésztát. Formálj belőle egy gombócot, takard le tiszta konyharuhával, és keleszd 1 órán át meleg helyen, amíg térfogatának duplájára nő.
  • 3A megkelt tésztát sodrófával kicsit nyújtsd ki, majd oszd 12 egyenlő részre. Ezekből formázz golyókat és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól megfelelő távolságra, mert sütés közben meg fognak nőni.
  • 4Vágd be minden darab tetejét keresztben egy éles késsel. Takard le újra tiszta konyharuhával, és hagyd 20-30 percig kelni, amíg duplájára nő.
  • 5Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  • 6A megkelt zsemléket kend meg tejjel. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt süsd aranyszínűre. A kész zsemléket hagyd kihűlni.
Kifli tipp
A zsemle felvágásához olyan kést használj, ami nem tépi a tésztát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK