4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HÚSGOLYÓKHOZ
- 250 g darált marhahús
- 250 g darált sertéshús
- 100 g zsemlemorzsa
- 200 ml tejszín (min. 30%)
- 130 g hámozott hagyma
- 40 g vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 tojás
- Növényi olaj sütéshez
HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ
- 100 ml tejszín (min. 30%)
- 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
- 400 ml Knorr marha alaplé
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
- Só
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- 4 evőkanál áfonyalekvár
- 10 petrezselyemlevél
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A HÚSGOLYÓ ELKÉSZÍTÉSE
- 1A zsemlemorzsát tedd egy tálba, öntsd rá a tejszínt.
- 2Vágd fel a hagymát. Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Tedd bele a hagymát állandó keverés mellett 2 percig.
- 3Egy tálban keverd össze a darált húst, a sót, a borsot, a friss fűszereket, a tojást, a hagymát, a vajjal együtt, amiben pirítottad és az áztatott zsemlemorzsát. Keverd a keveréket simára és tedd hűtőbe 2 órára.
- 4Melegítsd elő a sütőt 60 ° C-ra.
- 5A húskeverékből formázz golyókat kézzel.
- 6Egy kisebb serpenyőben melegíts fel kb. 1 cm olajat. Tedd bele a golyókat, majd süsd mindkét oldalát aranyszínűre.
- 7Helyezd a megsült golyókat egy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, és tedd őket az előmelegített sütőbe, hogy melegen tartsa, amíg kisütöd a többit.
A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE
- 1Egy serpenyőben közepes lángon forraljuk vissza a marha alaplevet 100 ml-re. Miután forrni kezd borsozd.
- 2Keverd el a kukoricakeményítőt tejszínben.
- 3Ebbe öntsük bele a keményítős tejszínt. Amint újra forrni kezd, keverd el, csökkentsd a hőmérsékletet egyharmadára és főzd 2 percig. Ízlés szerint sózd.
TÁLALÁS
- 1A tányérra önts egy adag mártást, tedd rá a fasírtokat és tegyél egy adag áfonyalekvárt középre.
- 2Aprítsd nagyobb darabokra a petrezselymet és szórd meg vele a húsgombócokat.
Kifli tipp
A húskeverék viszonylag lágy, ezért jobb, ha hosszabb ideig hűtőben tartod formázás előtt. A húsgolyókat hagyományosan burgonyapürével és áfonyaszósszal tálalják, de lehet főtt burgonyával és tejszínes mártással is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!