4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 24 garnélarák, 16–20 méretű
- 1 citrom leve
- Narancs leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 2 evőkanál durvára vágott koriander
- 1 lime tálaláshoz
- Ízlés szerint chilipaprika
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Távolítsd el a garnélarákok fejét, abból pedig nyomkodd ki a lét egy tálba. A garnélarákok páncélját távolítsd el a farokrészig. Egy másik tálban keverd össze a megpucolt rákokat citrom- és narancslével, adj hozzá 2 csipet sót, keverd össze és hagyd pihenni kb. 10 percig.
- 2Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon és tedd a serpenyőbe a garnélákat. Pirítsd őket fél percig, majd fordítsd meg őket. Adj hozzá gyömbért, ízlés szerint apróra vágott chilipaprikát és apróra vágott fokhagymát. Süsd még fél percig.
- 3A fejekből kinyomkodott levet add hozzá a citrusos pácléhez, amiben pácoltad a rákokat.
- 4A páclét öntsd a serpenyőbe és főzd 1 percig, időnként megkavarva. Vedd le a tűzről és keverj hozzá friss koriandert. Tálald lime-mal és fehér kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!