Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 db 800 g-os bőrös lazacfilé
  • 1 kg barna nádcukor
  • 80 ml vodka vagy pálinka
  • 500 g durva tengeri só
  • 30 g friss kapor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Szálkázd ki a halat. Keverd össze a sót, a borsot, a cukrot és a citromhéjat.
  • 2A cukros keverék egyharmadát öntsd a tepsi aljára. Helyezd rá a halfilét, bőrrel lefelé. Tegyél rá kaprot, majd a keverék maradék részét is öntsd rá. Locsold meg az alkohollal. Fedd le fóliával és tedd a hűtőszekrénybe 12-16 órára.
  • 3Mosd le a lazacfilét hideg folyó víz alatt és alaposan szárítsd meg. Hosszú, éles késsel óvatosan vágj kb. 2-3 mm vastag szeleteket.
Kifli tipp
A citromhéj reszelésénél ügyelj arra, hogy csak a héj sárga részét reszeld le, a fehértől keserű lesz. Az a legjobb, ha csak kétszer reszeled egy helyen, utána forgatod. Az ilyen módon elkészített halakat pirított kenyérre vagy blinire tálalhatod.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK