4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 100 g hámozott fokhagyma
- 70 g vaj
- 60 g sima liszt
- 1,2 liter csirke alaplé
- 200 ml tejszín, min. 31%
- Egy csipet őrölt szerecsendió
- Egy csipet fehérbors
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágj fel durvább darabokra 100 g fokhagymát. Egy serpenyőben olvassz meg 60 g vajat, a fokhagymát add hozzá és gyakori keverés mellett pirítsd meg. Add hozzá a lisztet, vedd lejjebb a lángot és főzd 2 percig folyamatos kevergetés mellett.
- 2Add hozzá a csirke alaplevet, forrald fel és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Ezután hagyd, hogy a leves fedél nélkül, lassú tűzön főljön fél óráig. Néha kevergesd meg.
- 3Add hozzá a tejszínt és főzd 1 percig. Óvatosan keverd össze a levest botmixerrel. Öntsd a levest egy tiszta edénybe egy szitán keresztül és még egyszer keverd át a botmixerrel.
- 4Pucolj meg 2 gerezd fokhagymát és vágd vékony szeletekre. Melegítsd fel a maradék vajat egy serpenyőben és süsd meg rajta a fokhagymát közepes lángon, gyakori keverés mellett, amíg aranyszínű nem lesz.
- 5Tálald a levest a sült fokhagymával.
Kifli tipp
A fokhagymát óvatosan pirítsd meg, mert a sötétebb színűre pirított fokhagyma keserű ízű. Ne használj olyan régebbi fokhagymát, ami elkezdett kicsírázni, kihajtani - az ilyen fokhagymából nem lehet ízletes levest készíteni. Az elkészítéshez szükséged lesz botmixerre és egy szűrőre vagy szitára.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!