2 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g sima liszt
- 20 g növényi olaj
- 15 g friss élesztő
- 10 g só
- 5 g cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Önts 225 ml langyos vizet egy keverőtálba és add hozzá az összes hozzávalót. Keverd lassan 10 percig. Az elkészített tésztát tedd enyhén lisztezett nyújtódeszkára. Oszd két részre és formáld szép gombóccá. Enyhén szórd le liszttel, takard le egy tiszta ruhával, hogy ne száradjanak ki és hagyd kelni 30-45 percig.
- 2A kelesztés után lapítsd ki kissé a tésztát ovális alakúra. A hosszabbik oldalát fektesd a másikra, dolgozd bele, majd a másik oldalát is és addig ismételd, amíg egy szépen eldolgozott, hosszúkásabb formát nem kapsz. Az ujjaiddal igazgasd a végét, hogy ne legyen túl vékony. Tedd a kész formákat egy tepsire és hagyd 40 percig kelni.
- 3Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Addig permetezd vízzel a sütő belsejét, amíg gőzfelhő nem képződik. Ezután azonnal tedd be a tepsit rajta a kiflikkel és csukd be a sütő ajtaját.
- 4Csökkentsd a hőfokot 200°C-ra és süsd a kifliket aranysárgára 16-18 percig. A sütő ajtaja az egész sütési folyamat alatt maradjon csukva, hogy a maradék gőz ne szökjön ki a sütőből.
Kifli tipp
A tészta gyúrásakor a lisztet fokozatosan adagold, másként a tészta túl száraz és nehezen formázható lesz. A hozzávalók 2 darab 30 cm hosszú kifli elkészítéséhez elegendők.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!