Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g érett paradicsom
- 90 g hámozott hagyma
- 3 hámozott gerezd fokhagyma
- 5 ág kakukkfű
- 2 pirospaprika
- 2 zöld paprika
- 1 kisebb cukkini
- 1 közepes padlizsán
- 150 ml olívaolaj
- Frissen őrölt bors
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Kis kereszt alakban vágj bele a paradicsom héjába a tetején, de ne mélyre. Merítsd 30 másodpercig forrásban lévő vízbe, majd 1 percig jeges vízbe. Hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a húsát 1 cm-es darabokra.
- 2Finoman aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Távolítsd el a kakukkfűleveleket az ágról és durván aprítsd fel őket. Vágd fel a paprikát, távolítsd el a magokat és vágd fel a húsát 4 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra. A cukkinit és a padlizsánt hámozás nélkül vágd fel akkora hasábokra, mint a paprikát. A padlizsán és a cukkini közepét dobd ki.
- 3Serpenyőben közepes lángon hevíts fel 30 ml olajat, majd pirítsd üvegesre a hagymát.
- 4Add hozzá a paprikát, fedd le a serpenyőt, vedd harmadára a tüzet és párold 5 percig. Add hozzá a paradicsomot, keverd össze, fedd le ismét a serpenyőt és párold 5 percig. Add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, keverd össze, fedd le és párold további 5 percig.
- 5Vedd le a fedőt, vedd feljebb a lángot és párologtasd el az összes folyadékot a serpenyőből.
- 6Egy serpenyőben magas lángon hevíts fel 60 ml olajat és időnként megkeverve süsd 5 percig a cukkinit, amíg aranysárga lesz. Tedd szűrőedénybe és hadd lecsöpögni.
- 7Önts 60 ml olajat a serpenyőbe és időnként megkeverve 5 percig pirítsd benne a padlizsánt. Tedd szűrőedénybe és hagyd lecsöpögni. Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit a párolt zöldségekhez. Sózd, borsozd és keverd össze. Melegen tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!