1 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 120 g kígyóuborka
- 80 g tejföl
- 1 evőkanál édes tejszín, min. 31%
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál fehérborecet
- Bors
- Só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szeletelt friss kapor + egy kisebb szál a díszítéshez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Mosd meg az uborkát, szárítsd meg, majd szeleteld fel. Az uborkaszeleteket félbe is vághatod.
- 2Egy tálban habverővel keverd össze a tejszínt és a tejfölt, add hozzá a daracukrot, egy csipet sót és egy csipet frissen őrölt borsot, majd az ecetet és a citromlevelet. Keverd hozzá az apróra vágott kaprot. Végül add hozzá az uborkát és keverd össze.
- 3Díszítsd a salátát egy szál friss kaporral.
Kifli tipp
Az uborkát lereszelheted nagylyukú reszelőn is. A salátát azonnal tálald, vagy hagyd lehűlni a hűtőben. Ha lehűtöd, tálalás előtt össze kell keverni.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!