4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 600 g sertésszűz
- 240 g hámozott hagyma
- 150 g szalonna
- 20 g hámozott fokhagyma
- 400 ml tejszín, min. 31%
- 200 ml száraz fehérbor
- 5 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Alufólia
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Csíkozd fel a húst kb. 1 cm-es darabokra. Tedd egy tálba, majd fedd le alufóliával és hagyd állni 20 percig szobahőmérsékleten.
- 2Vágd a szalonnát csíkokra. A hagymát szeleteld fel vékony csíkokra, majd kockázd fel. A fokhagymát finomra szeleteld fel.
- 3Egy nagyobb serpenyőben vagy egy lábasban hevítsd fel az olajat magas lángon. Amint az olaj enyhén füstölni kezd, tedd bele a húst és pirítsd 2 percig. Adj hozzá borsot, hagymát és szalonnát, keverd össze és főzd 1 percig gyakori keverés mellett. Add hozzá a fokhagymát, és még 1 percig pirítsd. Adj hozzá bort és főzd még 2 percig, gyakori keverés mellett. Add hozzá a tejszínt, csökkentsd a lángot és főzd további 2 percig.
- 4Vedd le a tűzről, sózd, borsozd, majd keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!