4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 200 g hámozott zeller
- 200 g tejföl
- 100 g csirkemell
- 100 g hámozott és magtalanított alma
- 60 g dió
- 20 g citromlé
- 5 g só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Süsd puhára a húst.
- 2Vágd fel a zellert kb. 5 cm hosszú, 3 mm széles és 3 mm vastag hasábokra. Egy edényben forralj fel vizet és tedd bele a darabolt zellert 20 másodpercre. 20 másodperc után azonnal vedd ki a zellert, tedd rá egy lapos szűrőre és szűrővel együtt tedd egy vízzel és jéggel feltöltött tálba. Miután kihűlt, vedd ki a szűrőt a vízből és hagyd lecsöpögni a zellert.
- 3Az almát csíkozd fel ugyanúgy, mint a zellert, a húst apróra, a diót pedig durván vágd fel.
- 4Tedd bele egy tálba a zellert, a diót, az almát és a csirkét, majd adj hozzá tejfölt, citromlevet és sót. Keverd össze és hagyd kihűlni.
Kifli tipp
Az előző napi főtt vagy sülthússal is elkészíthető a recept.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!