Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg feketekagyló
  • 500 g kovászos kenyér vagy bagett
  • 300 ml friss fehérbor, akár Chardonnay
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 lime
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kagylókat alaposan mossuk meg.
  • 2Kevés olíván dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  • 3Öntsük fel fehérborral, és forraljuk nagy lángon 2-3 percig.
  • 4Adjuk hozzá a kagylót, a petrezselymet, az újhagymát és a vajat és fedő alatt főzzük 2-3 percig nagy lángon.
  • 5Vajjal vagy fűszervajjal megkent pirítóssal és egy-egy cikk lime-mal kínáljuk.
Kifli tipp
A kagylót hagyhatjuk a saját héjában is, de meg is tisztíthatjuk. A főzőlevet előre elkészíthetjük, így, ha a vendégek megérkeznek, pár perc alatt kész is a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK