Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 db (kb. 300 g-os) pisztráng
- 300 g répa
- 200 g zellergumó
- 100 g hagyma
- 20 g fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- Bármilyen vegyes saláta (pl. bébispenót, rukkola, mizuna, római, lollo rosso, stb.)
- Friss zöldfűszerek
- 1 citrom
- 250 g hajdina
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Kukoricaliszt
- Lencse
- Bulgur
- Quinoa
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A pisztrángokat megtisztítjuk, néhány helyen bevagdossuk. 2 liter vízben feloldunk 120 g sót, majd 4 órára ebben áztatjuk a halakat.
- 2A hagymát, fokhagymát és a zöldségeket apró kockára vágjuk.
- 3Kevés olívaolajon megfuttatjuk őket, majd hozzáadjuk a hajdinát is.
- 4Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zöldfűszereket.
- 5A hajdinát puhára főzzük, ha szükséges a folyadékot pótoljuk.
- 6Zöldfűszerekkel, kevés olívaolajjal és citromlével elkeverjük a hajdinát és színes salátalevelekkel salátát készítünk.
- 7A halakat kivesszük a pácból, és alaposan leszárítjuk.
- 8Süthetjük serpenyőben kevés olajon, majd betehetjük 180 fokos sütőbe 5-10 percre, vagy süthetjük kevés lisztbe forgatva is bő olajban, míg ropogós nem lesz.
- 9A sült pisztrángot a hajdinasalátával tálaljuk, citromgerezdet, olívaolajat adhatunk mellé.
Kifli tipp
A halat forgathatjuk kukoricalisztbe is, akkor gluténmentes lesz. Hajdina helyett használhatunk akár lencsét is, de bulgurral és quinoával is működik a recept.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!