4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g hámozatlan tök
- 80 g hámozott hagyma
- 20 g hámozott gyömbér
- 50 g olívaolaj
- 130 ml narancslé
- 50 ml habtejszín min. 30%
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 5 teáskanál tökolaj
- só
- 50 g cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2A hagymát vágd apróra, a gyömbért szeletekre, a sütőtököt pedig 2 cm széles kockákra.
- 3Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, add hozzá a hagymát, és időnként kevergetve hagyd, hogy hab képződjön. Ezt követően add hozzá a gyömbért, röviden pirítsd meg, add hozzá a cukrot és lassan keverd, amíg a cukor aranyló színűvé nem válik.
- 4Add hozzá az apróra vágott tököt és kevergesd 1 percig. Ezután öntsd hozzá a narancslevet és keverd össze alaposan, majd forrald fel, vedd a hőmérsékletet kevéssel a fele alá és hagyd, hogy a leves majdnem felforrjon. Körülbelül 4 evőkanálnyi folyadéknak kell maradnia az edény alján.
- 5Adj hozzá 1,1 liter vizet, keverd össze, forrald fel, majd csökkents a hőmérsékletet annak egyharmadára, és főzd tovább 30 percig. Adj hozzá tejszínt és citromlevet, keverd össze és főzd még két 2 percig. Ezután szűrd át a levest egy szűrőedényen, és ízlés szerint adj hozzá sót.
- 6Tálaláskor locsold meg egy kis tökmagolajjal és szórd meg apróra vágott metélőhagymával.
Kifli tipp
Használhatsz vajtököt, Hokkaido tököt vagy egyéb ehető tököt is a leveshez. Víz helyett pedig használhatsz zöldség alaplevet. Ettől a levesnek hangsúlyosabb íze lesz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!