4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g lecsepegtetett vörösbab-konzerv
- 250 g lecsepegtetett fehérbab-konzerv
- 180 g lecsepegtetett kukoricakonzerv
- 350 g passzírozott vagy darabolt konzervparadicsom
- 170 g zöldpaprika
- 130 g hámozott lilahagyma
- 20 g hámozott fokhagyma
- 20 g piros chilipaprika
- 200 ml száraz vörösbor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- 1 darab 8 cm hosszú fahéjrúd
- Egy csipet cayenne bors
- Egy csipet bors
- 15 g só
- 10 g cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágd fel a zöldpaprikát 1 cm-es kockákra, a hagymát és a fokhagymát pedig durván aprítsd fel. Szeld félbe a chilipaprikát és vágd vékony szeletekre.
- 2Közepes hőmérsékleten melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a chilipaprikát, majd 3 percig gyakori keverés mellett pirítsd meg. Vedd le harmadára a lángot, add hozzá a cayenne borsot, az édespaprikát és a fahéjat, majd további keverés mellett 2 percig dinszteld.
- 3Add hozzá a paradicsompürét és főzd 1 percig. Keverd hozzá a köményt és az oregánót, majd a fokhagymát is és keverd fél percig. Öntsd hozzá a bort, forrald fel és főzd 2 percig.
- 4Add hozzá a konzervparadicsomot, a kukoricát, a babot, a sót, a borsot és a cukrot, majd önts hozzá 500 ml vizet, illetve az ecetet. Keverd el alaposan, forrald fel, végül pedig vedd alacsonyra a hőmérsékletet és főzd 4 percig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!