4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g eper
- 400 ml Moscato fehér aromás bor
- 200 g porcukor
- 4 teáskanál Marsala bor
- 8 tojássárgája
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tisztítsd meg az epret, vágd fel a szemeket nyolcfelé, adj hozzá 5 evőkanál cukrot, majd keverd össze.
- 2Önts fel egy lábast vízzel és helyezz rá egy porcelán, üveg vagy rozsdamentes acél tálat. A tálat ne érje víz. Amint a víz forrni kezd, öntsd bele a tálba a tojássárgáját és a Moscato fehérbort, adj hozzá 200 g cukrot, majd habverővel verd habbá. A habosítás végén add hozzá a Marsala bort.
- 3Vedd el a tálat a lábasról és rövid ideig verd fel a habot.
- 4Egy kerek tálat tölts meg az édesített eperrel. Öntsd le a sabayonnal. Távolítsd el a formát és karamellizáló pisztollyal enyhén flambírozd meg a sabayon tetejét.
Kifli tipp
Az előkészítés végén használhatsz karamellizáló pisztolyt, de a sabayont nem szabad megsütni. A díszítésnél engedd szabadjára a kreativitásodat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!