4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g főtt rizs
- 1 l tej
- 125 g vaj
- 2 vaníliás cukor
- 150 g habtejszín min. 30%
HOZZÁVALÓK AZ ÖNTETHEZ
- 120 g friss málna
- Mentalevél a díszítéshez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tedd a rizst egy serpenyőbe, majd add hozzá a tejet és a vajat. Közepes lángon, állandó keverés mellett hagyd felforrni. Ezután vegyük a lehető legkisebbre a lángot és folyamatosan keverve főzzük további 16 percig.
- 2Add hozzá a vaníliás cukrot, keverd össze a habtejszínnel és főzd így még 4 percig, majd teljesen levéve a hőt folytasd még 2 percen át.
- 3Szeletelj 12 málnát apróra, a többit pedig egy villával törd pépesre egy tálban. Tálald a tejberizst a málnából készült péppel, a málnaszeletekkel, illetve mentalevéllel.
Kifli tipp
A teljes főzési idő legalább 20 percig kell tartson. A tejberizs félig folyékony állagú kell legyen, miután levetted a tűzről. A hűlés során pedig tovább sűrűsödik. Az előző napról megmaradt főtt rizs tökéletesen felhasználható a tejberizshez.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!