8 SZELET
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 150 g vaj
- 180 g cukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 4 tojás
- 8 g sütőpor
- 4 g szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál gyömbér
- csipet só
- 250 g liszt
- 100 ml olaj
- 300 g sárgarépa
- 50 g mandula
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 200 g porcukor
- 120 g vaj
- 1 teáskanál citromlé
- 500 g mascarpone
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vajat a cukorral habosítsd ki és keverd hozzá a vaníliakivonatot. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd alaposan dolgozd el. Add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a lisztet.
- 2Amikor szép krémes, csomómentes a tészta, keverd hozzá a meghámozott és nagylyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát és az összetört mandulát.
- 3Kisméretű, sütőpapírral bélelt tortaformában, 175 fokra előmelegített sütőben, két adagban süsd meg a tésztát, majd hagyd kihűlni.
- 4A krémhez habosítsd fel a vajat a cukorral és a citromlével, majd egy szilikonlapáttal forgasd bele a mascarponét.
- 5Vágd ketté a tortákat, majd mindegyik réteg közé kenj a krémből. A maradék krémmel vond be a külsejét.
- 6Ízlés szerint díszítsd mandulával és répaszeletekkel.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!