Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 tojássárgája
- 80 g porcukor
- 40 g liszt
- 300 ml tej
- 100 ml főzött kávé
- 400 ml habtejszín
- 200 g babapiskóta
- 1 evőkanál holland kakaópor - cukrozatlan
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojássárgájához add a porcukrot, a lisztet, 2 dl tejet és egy kézi habverő segítségével keverd csomómentesre, majd öntsd fel a maradék tejjel és a kávéval és alaposan keverd ki.
- 2Közepes hőmérsékleten kezd el melegíteni és folyamatos kevergetés mellett forrald ki, majd vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Fontos, hogy alaposan kihűtsd, mert ha melegen kevered a tejszínhabhoz, akkor szétfolyik.
- 3Amikor a kávés krém kihűlt, verd a tejszínt kemény habbá, majd 2-3 részletben keverd hozzá a krémet.
- 4Egy tál aljába tegyél néhány kanállal a kávés masszából, simítsd el, erre pakold az első sor piskótát, majd jöhet megint krém, piskóta és végül a legtetejére a maradék krém.
- 5A tetejét szórd meg cukrozatlan kakaóporral és tedd hűtőbe.
- 6Legjobb, ha este készíted és van ideje egy egész éjszakát pihenni, de ha minden kötél szakad, néhány óra hűtés is elegendő.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1 25 perc + hűtés
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!