Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg marhalábszár
- 100 g szalonna
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl vörösbor
- 3 dl marhahúsleves
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál kakukkfű
- 200 g gomba
- Só
- Bors
- Petrezselyem a díszítéshez
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Hús előkészítése: Vágd a marhahúst 5 cm-es kockákra.
- 2Szalonna pirítása: A szalonnát kockázd fel, és süsd ki, majd tedd félre.
- 3Hús pirítása: A szalonnazsírban pirítsd meg a húst minden oldalán, majd vedd ki.
- 4Zöldségek pirítása: Ugyanabban az edényben pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- 5Sárgarépa hozzáadása: Add hozzá a felkarikázott sárgarépát, és pirítsd pár percig.
- 6Liszt hozzáadása: Szórd rá a lisztet, és keverd el jól.
- 7Folyadékok hozzáadása: Öntsd fel a borral és a húslevessel, majd add hozzá a paradicsompürét, babérlevelet, és a kakukkfüvet.
- 8Hús visszahelyezése: Tedd vissza a húst és a szalonnát az edénybe, és főzd alacsony hőfokon 2-3 órán át, amíg a hús puha lesz.
- 9Gomba hozzáadása: Az utolsó 30 percben add hozzá a felszeletelt gombát.
- 10Tálalás: Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
Tip
A boeuf bourguignon mellé tálalhatsz főtt burgonyát, krémes-vajas burgonyapürét vagy friss baguette-et. Kísérletezhetsz különböző borokkal és zöldségekkel is!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!