Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg csirkemáj
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 db lime
- 5 dl tej
- Kevés sushi gyömbér
- Borsóhajtás
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A májakat tisztítsuk meg az inaktól, hártyáktól és áztassuk a tejbe 1 órára, amibe előzőleg 2 gerezd fokhagymát reszeltünk, és 2 dkg sót tettünk.
- 2Az uborkát hámozzuk meg, gyaluljuk le és sózzuk meg, facsarjunk rá lime levet, adjunk hozzá egy evőkanál sushi gyömbért, egy fél fej vékonyra vágott lilahagymát és egy kevés mézet, majd tegyük hűtőbe felhasználásig. Csak tálaláskor szórjuk meg újhagymával.
- 3A pácolt májakat tekerjük a baconbe és forró serpenyőben süssük őket körbe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-8 percre.
- 4A megsült roládokat tálaljuk édes chili mártással és a marinált uborkával.
Tip
Ha gondoljuk főételként is adhatjuk, burgonyapürével akár.
A marinált uborka jó alternatívája a hagyományos uborkasalátának.
Kipróbálhajtuk kacsamájjal is, de akár pulykamájjal is működik
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!