Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertés szűz
- 10 dkg húsos szalonna
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- Egy marék vegyes saláta, vagy csírák, hajtások
- 2 kanál mangalica, vagy kacsazsír
- Friss zöldfűszerek
- 30 dkg tarhonya
- 1,5 liter alaplé
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Bélszín
- Csirkecombfilé
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szalonnát vágjuk csíkokra és kevés zsíron olvasszuk ki a zsírját.
- 2A húst vágjuk kockákra és pirítsuk át a szalonnazsíron, sózzuk, borsozzuk, de ne süssük át teljesen. Ez nagy lángon kb 1-2 perc.
- 3Szedjük ki a húst és a visszamaradt szafton dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát, valamint a gombát.
- 4A tarhonyát most ne pirítsuk meg, csak főzzük meg legalább háromszoros mennyiségű sós alaplében mintha tészta lenne.
- 5A gombás szaftba tegyük vissza a húskockákat és pároljuk át pár perc alatt.
- 6Tálaljuk a tarhonyával és kedvenc savanyúságunkkal.
Tip
Más hússal is elkészíthető,mondjuk bélszínnel, de akár csirkecomb filével is működik.
Gombaként használhatunk erdei gombákat, vagy csiperkét, laskát, amit csak szeretünk
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!