Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg bármilyen maradék pulled pork, sült hús szálaira szedve, pörkölt, esetleg főtt sonka, de akár maradék bolognai raguval is elkészíthető
- 80 dkg burgonya
- 10-20 dkg vegyes sajt, trappista, cheddar, gouda, Parmezán, Pecorino, stb
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 ág friss kakukkfű
- 40 dkg savanyúság, pl cékla, apró uborka, gyöngyhagyma, vagy ezek vegyesen
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Húsvéti főtt sonka
- Csirke
- Kacsacomb
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A maradék húsokat szálaira szedjük és egy tűzálló edény aljára simítjuk.
- 2A burgonyát sós vízben megfőzzük, közben a tejszínt a felvágott kakukkfűvel felforraljuk és lefedve hűlni hagyjuk.
- 3A burgonyát forrón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüves tejszínt, és habosra keverjük a reszelt sajt felével.
- 4A pürét a húsra kenjük, megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
- 5Savanyúsággal tálaljuk.
Tip
Ha nincs maradék húsunk, akkor 1 kg tarját befűszerezve, fólia alatt sütőben, 180 fokon süssük puhára, majd tépjük szálaira.
Maradék sült csirkével, esetleg kacsacombbal is fantasztikus ez a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!