Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szép szelet, legalább egyenként 25 dgk-os rostélyos steak
- 1 kg vékony héjú sütni való burgonya
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma
- 1 répa
- 20 dkg káposzta
- 1 kisebb jégcsapretek
- 20 dkg bármilyen más zöldség, akár karalábé, zeller, vagy cukkini is jó a házi csalamádéba
- 10 dkg vaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 kanál liszt
- 1 liter olaj
- Fehérborecet
- 2 liter marha alaplé redukálva 2 dl-re
- Cukor
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Hátszín
- Sertéshús
- Csirke
- Pulyka
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csalamádéhoz a zöldségeket gyaluljuk csíkokra, majd egy csapott evőkanál sóval szórjuk meg, keverjük el és hagyjuk állni.
- 2Keverjünk össze két kanál cukrot, egy kanál ecettel és öntsük a zöldségekre.
- 3Hagyjuk állni pár órát. De ezt előre elkészíthetjük pár nappal, hűtőben eláll
- 4A burgonyát vágjuk cikkekre és sós vízben főzzük 10 percig, majd öntsük le a levet és hagyjuk a burgonyát kihűlni.
- 5A hagymát gyaluljuk vékony szeletekre és kevés liszttel forgassuk össze.
- 6A húst szobahőmérsékleten hagyjuk egy jó órát sütés előtt.
- 7Egy nehéz serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalát szép barnára pár perc alatt, ügyelve, hogy ne süssük túl. Ezután dobjunk a serpeenyőbe egy darabka vajat, egy ág kakukkfüvet és a roppantott fokhagymát, majd a habzó vajjal locsoljuk meg a húsokat és langyon helyen pihentessük tálalásig.
- 8A burgonyát forró olajban süssük ropogósra, majd a hagymát is süssük az olajban aranyszínűre.
- 9A húst alaposan sózzuk-borsozzuk és tálaljuk a sült burgonyával, ropogós hagymával, savanyúsággal és pecsenyelével.
Tip
Más hússal is elkészíthető, akár hátszínnel, de szárnyassal, vagy sertéshússal is.
A csalamádéban a zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!