• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 1 db tojás
  • 50 g puha vaj
  • 150 ml meleg tej
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g finomliszt
  • 50 g eritrit
  • 10 g friss élesztő
  • 1 csipet só

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 200 ml tej
  • 300 g darált mák
  • 150 g eritrit
  • 1 tk őrölt fahéj

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ

  • 1 db tojás

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
  • 2A tésztához őröld porrá az eritritet és keverd össze a többi hozzávalóval a só kivételével, majd add hozzá a sót is, és dagaszd ki kb 7-8 percig. Ezután takard le és meleg helyen hagyd a dupljára kelni.
  • 3A töltelékhez a hozzávalókaz rakd egy gyorsforralóba, 3-4 perc alatt főzd össze őket, ezután pedig hagyd kihűlni.
  • 4Oszd 2 darabra a megkelt tésztát és sütőpapíron formázz belőlük nagyjából 25 x 30 cm-es téglalapot.
  • 5Az egyiket kend le a töltelék felével, de figyelj arra, hogy felül maradjon egy kb. 2 cm-es sáv, ami a felhajtáshoz kell. Ezután hajtsd be a széleit 1 cm-re és tekerd fel (ne túl szorosan, mert kirepedhet). A másikkal is csináld ugyanezt.
  • 6Rakd őket sütőtepsire, szurkáld meg villával és kend le tojássárgájával, amit hagyj hideg helyen megszáradni rajta.
  • 7Enyhén verd fel a fehérjét, és ha a sárgája rászáradt a bejglire, akkor kend le a fehérjével is, és ezt is hagyd megszáradni.
  • 8Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig , majd vedd vissza a hőfokot 180 fokra és süsd még 12-15 percig.
  • 9Felvágás előtt hagyd állni legalább 2-3 órát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ