Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 150 ml meleg tej
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g finomliszt
- 50 g eritrit
- 10 g friss élesztő
- 1 csipet só
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 db narancs leve és reszelt héja
- 200 ml tej
- 300 g darált mák
- 150 g eritrit
- 1 tk őrölt fahéj
HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ
- 1 db tojás
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2A tésztához őröld porrá az eritritet és keverd össze a többi hozzávalóval a só kivételével, majd add hozzá a sót is, és dagaszd ki kb 7-8 percig. Ezután takard le és meleg helyen hagyd a dupljára kelni.
- 3A töltelékhez a hozzávalókaz rakd egy gyorsforralóba, 3-4 perc alatt főzd össze őket, ezután pedig hagyd kihűlni.
- 4Oszd 2 darabra a megkelt tésztát és sütőpapíron formázz belőlük nagyjából 25 x 30 cm-es téglalapot.
- 5Az egyiket kend le a töltelék felével, de figyelj arra, hogy felül maradjon egy kb. 2 cm-es sáv, ami a felhajtáshoz kell. Ezután hajtsd be a széleit 1 cm-re és tekerd fel (ne túl szorosan, mert kirepedhet). A másikkal is csináld ugyanezt.
- 6Rakd őket sütőtepsire, szurkáld meg villával és kend le tojássárgájával, amit hagyj hideg helyen megszáradni rajta.
- 7Enyhén verd fel a fehérjét, és ha a sárgája rászáradt a bejglire, akkor kend le a fehérjével is, és ezt is hagyd megszáradni.
- 8Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig , majd vedd vissza a hőfokot 180 fokra és süsd még 12-15 percig.
- 9Felvágás előtt hagyd állni legalább 2-3 órát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!