• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg őz pörkölthús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csípős paprika
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál jóféle fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál feketebors
  • 3 babérlevél
  • 4-5 db borókabogyó
  • Bors
  • 2 liter alaplé

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Ha kockázott húst használunk, egyszerű a dolgunk, ha csontosat, akkor csontozzuk, kockázzuk és használjuk a csontot is fel.
  • 2A húst vágjuk 2x2 cm-es kockákra és hagyományos módon főzzük meg pörköltnek, zsiradékként használjuk a kockára vágott füstölt szalonnát kipirítva. Ízesítsük a kockára vágott paprikával és paradicsommal, valamint a felsorolt fűszerekkel, babérral, borssal, köménnyel és a fűszerpaprikával.
  • 3Amikor a hús majdnem teljesen puha, tehát olyan 80-90%-ban elkészült, adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott répát, majd 5 perccel később a burgonyát is.
  • 4Öntsük fel alaplével, ellenőrizzük a sósságát és főzzük össze.
  • 5Tálaljuk a gulyást jóféle kovászos kenyérrel és adjunk hozzá szeletelt hegyes erős paprikát.

KIFLI TIPP

  • 1Természetesen más vadból szarvasból, vagy vaddisznóból is elkészíthető, arra figyeljünk, hogy ne száraz húsrészt válasszunk hozzá.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK