Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db bőrös kacsamell filé
- 40 dkg cékla
- 40 dkg édesburgonya
- 1 nagy zellergumó
- Pár szép salátalevél a tálaláshoz
- 20 dkg vaj
- Kakukkfű
- 2 liter szárnyasalaplé
- Cukor
- Só
- Bors
- 0.5 dl olaj
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Libamell
- Csirkemell
- Petrezselyemgyökér
- Paszternák
- Sütőtök
- Karfiol
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A céklát csomagoljuk alufóliába, a másik két zöldséget csak tegyük egy tepsire és helyezzük őket 160 fokos sütőbe, míg mindegyik teljesen puhára sül.
- 2Ezután hámozzuk őket meg és 1-1 kanál vajjal, csipet sóval turmixoljuk őket egyenként simára.
- 3A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrüket sűrűn irdaljuk be a zsírig és hideg serpenyőben tegyük fel sülni, hogy a zsírja ki tudjon sülni szép lassan.
- 4A zsírt közben öntögessük le, hogy a bőre ropogós legyen és tegyük félre később még jól jön bármilyen főzéskor. Ha megpirult a bőre, fordítsuk meg a melleket és tegyük be a 160 fokos sütőre, 8-15 percre, attól függően, mennyire szeretjük jól átsülve.
- 5Az alaplevet forraljuk addig, amíg szósz sűrűségű nem lesz és kb 1 dl marad a 2 literből. Ha kell ízesítsük, sóval, csipet cukorral, borssal, kedvünk szerint zöldfűszerrel.
- 6Ha megsültek a kacsamellek, felvágás előtt pihentessük őket langyos helyen 10-15 percig, majd tálaljuk a háromféle pürével, szafttal és szép salátalevelekkel.
Tip
Libamellel, vagy csirkemellel is elkészíthető.
Más zöldségeket, akár petrezselyem gyökeret, paszternákot, vagy sütőtököt is használhatunk a pürékhez. De a karfiol is nagyon finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!