Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 csomag, kb 50 dkg garganelli, vagy penne tészta
- 2 szelet, egyenként kb 20 dkg—os lazac filé
- 5 dkg parmezán
- 1 dl alaplé
- 10 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 1 citrom
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Füstölt lazac
- Brokkoli
- Póréhagyma
- Répa
- Kelbimbó
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lazacfiléket tegyük 6 dkg só és 1 liter víz keverékébe, 2 órára.
- 2Ezután süssük meg őket mindkét oldalukon 3 perc alatt, hogy belül kicsit maradjon rózsaszín, majd tegyük félre pihentetni, amíg elkészítjük a fogás többi elemét.
- 3Ehhez sós vízben főzzük meg a tésztát, a vajon dinszteljük meg a fokhagymát, öntsük fel alaplével, forraljuk el a levét és adjuk hozzá a tejszínt, majd a vékonyra szeletelt cukkinit.
- 4A lazacot kézzel szedegessük falatnyi darabokra.
- 5A tésztát forgassuk össze a szósszal, szórjuk meg snidlinggel, vagy bármilyen számunkra kedves zöldfűszerrel és tálaljuk a lazacfalatokkal és parmezánforgácsokkal.
- 6Ha gondoljuk, kevés citromot is facsarhatunk rá.
Tip
Füstölt lazaccal is elkészíthető.
A cukkini helyett használhatunk más zöldséget, akár brokkolit, póréhagymát, répát, kelbimbót, stb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!