Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg kék, vagy fekete kagyló
- 2 db kovászos balett félbevágva
- 1 kisebb hagyma
- 1 citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vaj
- Friss petrezselyem
- Snidling
- 3 dl búzasör
- 3 kanál olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Fehérbor
- Száraz pezsgő
- Cider
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kagylót alaposan mossuk meg, amik nyitva vannak, azokat dobjuk ki.
- 2A vajat vegyük ki szobahőre, hogy megpuhuljon, a zöldfűszereket és a fokhagymát vágjuk apróra.
- 3A puha vaj háromnegyedéhez keverjük hozzá a zöldfűszreket, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- 4Kevés olíva és vaj keverékén dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel a búzasörrel és forraljuk két-három percig.
- 5Ezután adjuk hozzá a kagylót és fedő alatt forraljuk nagy lángon 3 percig, hogy mindegyik kinyíljon. A főzés után zárva maradt kagylókat dobjuk ki.
- 6Pirítsuk meg a bagetteket és kenjük meg a fűszervajjal.
- 7A megpárolt kagylót is ízesítsük szükség szerint sóval, borssal, citromlével és adjunk hozzá egy jó darab fűszervajat is.
- 8Tálaljuk frissen melegen, a bagettet.
Tip
Elkészíthető sör helyett fehérborral, vagy száraz pezsgővel, esetleg ciderrel is. Ha előételnek szánjuk, elég fejenként 25 dkg kagyló, ha főételnek, akkor legalább 50-60 dkg-mal számoljunk fejenként.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!