Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szép durbincsfilé
- 1 kg apró újburgonya
- 10 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- Kevés spenót
- Friss petrezselyem
- Friss snidling
- 1 dl alaplé
- Fél citrom
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Halfilé
- Zöldségek
- Cukkini
- Brokkoli
- Karalábé
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A halfiléket sózzuk be mindkét oldalukon.
- 2A burgonyát vágjuk félbe és főzzük meg sós vízben.
- 3A spenótot, medvehagymát is mossuk meg.
- 4Az alaplevet egy serpenyőben forraljuk fel és adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük pár csepp citrommal, zöldfűszerekkel és forraljuk addig, amíg kissé besűrűsödik.
- 5Ebben a szószban forgassuk át a zöld leveleket és a megfőtt burgonyát.
- 6A halfiléket forró, lehetőleg tapadásmentes serpenyőben kevés olajon süssük ropogósra, majd dobjunk rá egy darabka vajat és locsoljuk meg a habzó vajjal.
- 7A vajas zöldségekkel tálaljuk.
Tip
Más halfilével is elkészíthető.
A zöldségeket kedvünkre variálhatjuk, a burgonya el is hagyható, vagy cukkínire, brokkolira, karalábéra, stb cserélhető, ha szénhidrátszegényen szeretnénk elkészíteni.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!