Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 900 g királyrák, garnéla vagy koktélrák
- 2 érett avokádó
- 1 citrom vagy lime
- 4 kanál majonéz
- 2 kanál ketchup
- 1 kávéskanál Tabasco
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 1 kanál konyak
- 1 kávéskanál Worchestereshire szósz
- 1 kisebb római saláta
- Kevés snidling és petrezselyem
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- Só
- Bors
- 1 kanál olívaolaj
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A főtt rákot kevés oliván és fokhagymán pirítsuk át, majd adjunk hozzá friss zöldfűszereket, sót, borsot és pár csepp citromlevet, majd tegyük félre.
- 2A szószhoz keverjük össze a majonézt, ketchupot, Tabasco-t, Worchestershire szószt, dijoni mustárt és konyakot, és ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, citrus lével.
- 3Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és csepegtessük meg citrus lével, hogy szép zöld maradjon.
- 4A salátát mossuk meg és szedjük leveleire.
- 5Tálaláskor a szószból tegyünk a pohár aljára, erre jön egy réteg avokádó, pár levél saláta, kevés szósz megint, majd a rákok. Lime, vagy citrom cikkel, kevés külön szósszal kínáljuk előételként.
Tip
Bármilyen rákkal elkészíthető.
Ha nem szeretjük a csípőset, hagyjuk ki a Tabascot.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!