8 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 1,5 kg burgonya
- 40 dkg lángolt kolbász - lehet csípős is
- 6 db keményre főtt tojás
- Ízlés szerint só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A burgonyákat alaposan megmosom, majd enyhén sós vízben, héjával együtt puhára főzöm. Mikor megfőtt, hideg vízzel leöblítem, meghámozom, felszeletelem.
- 2A tejfölhöz adom a tojássárgákat, sózom és alaposan kikeverem.
- 3Egy hőálló tálat kikenek tetszőleges zsiradékkal, teszek bele egy réteg burgonyát, megsózom, erre jön a felkarikázott főtt tojás és a szintén karikára vágott kolbász, egy újabb réteg burgonya, meglocsolom néhány kanál tejfölös masszával és indulhat újra a rétegzés. Ezt addig folytatom, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére pedig tejföl kerül.
- 4170 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!