Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 fej karfiol
- 2 közepes hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 800 g csirkemell
- 2 mozzarella
- ½ lime leve
- 1 evőkanál curryfűszer
- 200 ml kókusztej
- Só
- Olívaolaj
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Szeleteld fel a csirkemellet. Keverd össze az olívaolajat a curryfűszerrel, majd a csirkemell-szeletek minden oldalát dörzsöld be vele alaposan. Ha a curryfűszer tartalmaz sót, akkor már ne sózd meg. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra ha - ha grillfunkcióval ellátott, akkor azt használd.
- 2Tedd a bepácolt húst sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsd rá a kókusztejet és süsd a sütőben 25-30 percig. Szeleteld fel a mozzarellát, majd 20 perc elteltével tedd a húsra. Ezután még 5-10 percig süsd.
- 3Amíg sül a csirke, hámozd meg a hagymát, majd aprítsd fel, a megpucolt fokhagymát pedig szeleteld fel. Szedd a karfiolt rózsáira és a vastagabb részeket vágd ki belőle. A rózsákat aprítsd fel úgy, hogy rizsre hasonlítson. 1 evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, ha már aranybarna, akkor tedd hozzá a fokhagymát, majd hagyd megpuhulni. Ezután tedd bele a karfiolt, és főzd kb. 5 percig, szintén addig, amíg meg nem puhul. Ízesítsd sóval és borssal. Végül locsold meg a lime levével és add hozzá az aprított petrezselymet. Tálald a sült csirkével és locsold meg egy kis kókusztejjel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!