Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 60 g tandoori currypaszta
- 3 gerezd fokhagyma
- Gyömbér (kb. 5 cm hosszú)
- 3 evőkanál olaj
- 200 g görög joghurt
- 1 teáskanál mustár
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál kurkuma
- 100 g burgonya
- 30 g vaj
- 40 g paradicsompüré
- Só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a fokhagymás-gyömbéres krémet készítsd el. Tedd a fokhagymát, a gyömbért, 1 evőkanál olajat és egy csipet sót az aprítóba, turmixgépbe vagy a mozsárba. Turmixold krémes állagúra. Ez a keverék hűtőbe téve, zárt edényben vagy csatos üvegben hosszabb ideig is eláll, így készíthetsz több adagot is.
- 2A karfiolt szedd kb. 3-4 cm-es rózsákra, a burgonyát pedig vágd negyedekre.
- 3Melegítsd fel a vizet egy mély edényben és tedd rá a zöldségpárolót. Hagyd a sóval és kurkumával ízesített karfiolt és burgonyát párolódni.
- 4Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, 55 g tandoori currypasztát, 2 evőkanál fokhagymás krémet, az olajat, a mustárt és ízlés szerint sót.
- 5Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, add hozzá a maradék currypasztát, a paradicsompürét és ízlés szerint sót. Keverd el, majd főzd pár percig. A kész paradicsomszószt kend el egy tepsiben.
- 6Ha a karfiol és a burgonya megsült, tedd őket a tepsibe és add hozzá a korábban elkészített tandoori szószt.
- 7Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig.
- 8Citrommal vagy ecetes hagymával tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!