Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 60 g tikka currypaszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Gyömbér (kb. 5 cm hosszú)
  • 3 evőkanál olaj
  • 200 g görög joghurt
  • 400 g csirkemellfilé
  • 100 g hagyma
  • 100 g kápia paprika

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Csatos üveg

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Először a fokhagymás-gyömbéres krémet készítsd el. Tegyél a fokhagymát, a gyömbért, 1 evőkanál olajat és egy csipet sót az aprítóba, turmixgépbe vagy mozsárba. Keverj össze mindent krémes állagúra. Ez a keverék zárt edényben vagy csatos üvegben hűtőbe téve több hétig is eláll, így készíthetsz belőle többet is, így máskor elég csak elővenni.
  • 2
    Ezután készítsd el a currypasztás pácot. 2 evőkanál fokhagymás-gyömbéres krémet keverj el a görög joghurttal, 2 evőkanál olajjal és egy csipet sóval.
  • 3
    A hagymát és a paprikát vágd fel nagyobb (kb. 2-3 cm) darabokra, majd add a páchoz.
  • 4
    Kockázd fel a csirkemellfilét tetszőleges nagyságúra (amekkorát szeretnél a nyárson). Tedd a darabokat a pácba.
  • 5
    Addig keverd, amíg az összes darabot be nem fedi a pác, és hagyd benne pácolódni legalább 2 órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át állni hagyod.
  • 6
    A pácolt húst, a hagymát és a paprikát felváltva szúrd fel a nyársakra, majd öntsd rá a maradék páclét.
  • 7
    A nyársakat tapadásmentes serpenyőben, kevés olajjal (lehet nélküle is, de akkor nagyon kell vigyázni, hogy ne ragadjon le a hús), alacsony addig süsd addig, amíg a csirke meg nem sül.
Tip
A húst grillen is megsütheted.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ