• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

  • 600 g borjúhús
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g zsír
  • 1 db (kb. 100 g) zöldpaprika
  • 1 db (kb. 100 g) paradicsom
  • Bors
  • 1 kanál jófajta magyar fűszerpaprika
  • 1 csipet majoranna
  • 200 ml tejföl

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

  • 125 g liszt
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • 100 ml szódavíz
  • Csipet só
  • Csipet cukor

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Tanyasi csirke
  • Sertés
  • Sajt

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A borjúpaprikáshoz a szokott módon pörköltalapot készítünk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, meghámozott paradicsomot is.
  • 2Ebben a pörköltalapban főzzük meg a borjúpaprikást, jó puhára, hogy később két villa segítségével szálaira tudjuk szedni a húst.
  • 3A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, mikor majdnem kész van a hús, így szép piros lesz a végeredmény.
  • 4Amikor megfőtt a paprikás, kevés szafttal szálaira szedjük a húst, a többi szaftot pedig a tejföllel elkeverjük, ez lesz a szósz.
  • 5A palacsintát a szokott módon bekeverjük, megsütjük és a szaftos pörkölttel betöltjük.
  • 6A tejfölös szafttal tálaljuk.
Tip
A palacsintát sokan kirántják és tartármártással kínálják. Másik módszer, hogy egy tűzálló tálba sorakoztatva, a szafttal leöntjük, jóféle sajtot reszelünk rá és sütőben pirosra sütjük. Készülhet borjú helyett sertéshúsból vagy tanyasi csirkéből, kakasból is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD