Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ
- 600 g borjúhús
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g zsír
- 1 db (kb. 100 g) zöldpaprika
- 1 db (kb. 100 g) paradicsom
- Só
- Bors
- 1 kanál jófajta magyar fűszerpaprika
- 1 csipet majoranna
- 200 ml tejföl
HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ
- 125 g liszt
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 100 ml szódavíz
- Csipet só
- Csipet cukor
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Tanyasi csirke
- Sertés
- Sajt
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A borjúpaprikáshoz a szokott módon pörköltalapot készítünk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, meghámozott paradicsomot is.
- 2Ebben a pörköltalapban főzzük meg a borjúpaprikást, jó puhára, hogy később két villa segítségével szálaira tudjuk szedni a húst.
- 3A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, mikor majdnem kész van a hús, így szép piros lesz a végeredmény.
- 4Amikor megfőtt a paprikás, kevés szafttal szálaira szedjük a húst, a többi szaftot pedig a tejföllel elkeverjük, ez lesz a szósz.
- 5A palacsintát a szokott módon bekeverjük, megsütjük és a szaftos pörkölttel betöltjük.
- 6A tejfölös szafttal tálaljuk.
Tip
A palacsintát sokan kirántják és tartármártással kínálják. Másik módszer, hogy egy tűzálló tálba sorakoztatva, a szafttal leöntjük, jóféle sajtot reszelünk rá és sütőben pirosra sütjük. Készülhet borjú helyett sertéshúsból vagy tanyasi csirkéből, kakasból is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!