4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 400 g spagetti
- 4 szelet szeletelt bacon
- 200 g tokaszalonna, de kolozsvárival és pancettával is működik
- 4 tojás
- 200 g reszelt Pecorino Romano, Parmezán vagy Grana Padano
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tésztát feltesszük főni 3 liter vízben, amihez literenként 15 gramm sót teszünk, tehát összesen 45 gramm só kell a 3 liter vízhez.
- 2Közben a 4 tojást összekeverjük a finomra reszelt sajttal.
- 3A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját szép komótosan.
- 4A baconszeleteket is megsütjük ropogósra.
- 5Ha a tészta megfőtt, átszedjük azonnal a forró serpenyőben lévő szalonnára.
- 6Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tojásos-sajtos szószt, de azzal már nem melegítjük. A tészta és a serpenyő hője pont elég a tojás besűrítésére.
- 7Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, és ha szükséges utánasózzuk.
- 8A baconchipsszel tálaljuk.
Tip
Az eredeti carbonara csak pácolt és nem füstölt tokaszalonnából készül, ha ilyet nem is kapunk, válasszuk a kevésbé füstölt verziót. Vigyázzunk, ha már a tojás hozzákerült, nehogy túlmelegítsük, mert kicsapódik a tojás és krémes szósz helyett rántotta lesz a végeredmény.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!