• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 400 g spagetti
  • 4 szelet szeletelt bacon
  • 200 g tokaszalonna, de kolozsvárival és pancettával is működik
  • 4 tojás
  • 200 g reszelt Pecorino Romano, Parmezán vagy Grana Padano

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tésztát feltesszük főni 3 liter vízben, amihez literenként 15 gramm sót teszünk, tehát összesen 45 gramm só kell a 3 liter vízhez.
  • 2Közben a 4 tojást összekeverjük a finomra reszelt sajttal.
  • 3A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját szép komótosan.
  • 4A baconszeleteket is megsütjük ropogósra.
  • 5Ha a tészta megfőtt, átszedjük azonnal a forró serpenyőben lévő szalonnára.
  • 6Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tojásos-sajtos szószt, de azzal már nem melegítjük. A tészta és a serpenyő hője pont elég a tojás besűrítésére.
  • 7Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, és ha szükséges utánasózzuk.
  • 8A baconchipsszel tálaljuk.
Tip
Az eredeti carbonara csak pácolt és nem füstölt tokaszalonnából készül, ha ilyet nem is kapunk, válasszuk a kevésbé füstölt verziót. Vigyázzunk, ha már a tojás hozzákerült, nehogy túlmelegítsük, mert kicsapódik a tojás és krémes szósz helyett rántotta lesz a végeredmény.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK