Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db jófajta kovászos buci, zsemle vagy ciabatta
- 4 tanyasi tojás
- 2 kanál majonéz
- 2 kanál ketchup
- 1 kanál mustár
- 1 fej saláta
- 2 szép paradicsom (kb. 200 g)
- 1 salottahagyma
- 2 db savanyú uborka
- Friss zöldfűszerek vegyesen (pl.: kapor, snidling, petrezselyem)
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szószhoz összekeverjük az apróra vágott schalotte hagymát, savanyú uborkát, kevés kaprot és snidlinget, ketchupot, majonézt és mustárt.
- 2A paradicsomot ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- 3A salátát felcsíkozzuk.
- 4A zsemlét félbevágva megpirítjuk.
- 5A tojásokból tükörtojást sütünk.
- 6A szendvicset a frissen sült meleg tojással tálaljuk.
Tip
Szeletelt bacont is süthetünk bele. A szósz hamburgerhez is tökéletesválasztás és hűtőben pár napig eláll. Ha nem kapunk zsemlét, két szelet kovászos pirítós között is tökéletes ez a reggeli.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!