Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 400 g lágy kecskesajt
  • 50 g cukor
  • 100 g mogyoró, mandula, vagy kesudió
  • 100 g madársaláta
  • 2 körte
  • 1 lime
  • 50 ml olívaolaj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Szilikonos sütőpapír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A cukrot egy kanál vízzel forraljuk fel, majd keverés nélkül addig főzzük, míg szép borostyán színű karamellt nem kapunk. Ekkor szórjuk bele a magvakat és azonnal öntsük ki egy kiterített szilikonos zsírpapírra.
  • 2Ha kihűlt, törjük össze mozsárban, de ne túl apróra.
  • 3A kecskesajtból formázzunk golyókat, ha jól lehűtjük, könnyebb dolgunk lesz.
  • 4A golyókat forgassuk a kész grillázsba.
  • 5A dresszinghez a lime levét facsarjuk ki, sózzuk meg, majd öntsünk hozzá 50 ml extra szűz olívaolajat.
  • 6A körtét hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és pár csepp limelével forgassuk össze.
  • 7A bonbonokat a megmosott madársalátával, a körtecikkekkel és a dresszinggel tálaljuk.
Tip
A körtét hámozás után forgassuk össze citrus levével, így nem fog oxidálódni és szép világos marad a citrusokban lévő aszkorbinsav antioxidáns hatása miatt. A grillázs bármilyen magvakkal elkészthető, dióval, mogyoróval, kesu- vagy makadámdióval vagy ezek keverékével is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ