Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 400 g lágy kecskesajt
- 50 g cukor
- 100 g mogyoró, mandula, vagy kesudió
- 100 g madársaláta
- 2 körte
- 1 lime
- 50 ml olívaolaj
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Szilikonos sütőpapír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A cukrot egy kanál vízzel forraljuk fel, majd keverés nélkül addig főzzük, míg szép borostyán színű karamellt nem kapunk. Ekkor szórjuk bele a magvakat és azonnal öntsük ki egy kiterített szilikonos zsírpapírra.
- 2Ha kihűlt, törjük össze mozsárban, de ne túl apróra.
- 3A kecskesajtból formázzunk golyókat, ha jól lehűtjük, könnyebb dolgunk lesz.
- 4A golyókat forgassuk a kész grillázsba.
- 5A dresszinghez a lime levét facsarjuk ki, sózzuk meg, majd öntsünk hozzá 50 ml extra szűz olívaolajat.
- 6A körtét hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és pár csepp limelével forgassuk össze.
- 7A bonbonokat a megmosott madársalátával, a körtecikkekkel és a dresszinggel tálaljuk.
Tip
A körtét hámozás után forgassuk össze citrus levével, így nem fog oxidálódni és szép világos marad a citrusokban lévő aszkorbinsav antioxidáns hatása miatt. A grillázs bármilyen magvakkal elkészthető, dióval, mogyoróval, kesu- vagy makadámdióval vagy ezek keverékével is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!