Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 600 g sertéstarja vagy -lapocka
- 250 g sertés- vagy mangalicazsír
- 2 kanál olívaolaj
- Friss zöldfűszerek (pl. rozmaring, petrezselyem, kakukkfű)
- 4 db (kb. 400 g) szép, húsos kápia paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húst sóval, borssal és a zöldfűszerekkel alaposan bepácoljuk, és legalább néhány órát pihenni hagyjuk a hűtőben.
- 2A bepácolt húst a zsírral, a fokhagymagerezdekkel, ízlés szerint zöldfűszerekkel egy tűzálló tálba tesszük, és 150 fokon, 3-4 óra alatt, lefedve teljesen puhára sütjük.
- 3Ha megsült, két villával szálaira szedjük, és ha kicsit kihűlt, alaposan kikeverjük a saját zsírjával. Ekkor a megpuhult fokhagymákat is nyomkodjuk szét, és keverjük hozzá.
- 4A pecsenyepaprikához a kápiát grillezzük meg feketére, vagy 250 fokos sütőben süssük meg, majd forrón fedjük be alaposan, hogy a saját gőzében megpuhult héja könnyen lejöjjön később.
- 5Egy gerezd fokhagymát zúzzunk apróra, adjunk hozzá egy csipet sót, extra szűz olívaolajat, frissen őrölt borsot, citromlevet vagy ecetet és frissen vágott petrezselymet, snidlinget stb.
- 6Ezzel a dresszinggel locsoljuk meg a megsütött, meghámozott és kimagozott kápia paprikát.
- 7Tálaljuk frissen pirított kovászos kenyérrel vagy bagettel, és ha gondoljuk, adhatunk mellé még bármilyen zöldséget.
Tip
A rilett egy régi hústartósítási módszer, csatos üvegben, hűtőben sokáig eláll. A pecsenyepaprika bármilyen grillhúshoz, -halhoz, de még -sajtokhoz is tökéletesen illik, igazi nyári csemege.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!