• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 600 g sertéstarja vagy -lapocka
  • 250 g sertés- vagy mangalicazsír
  • 2 kanál olívaolaj
  • Friss zöldfűszerek (pl. rozmaring, petrezselyem, kakukkfű)
  • 4 db (kb. 400 g) szép, húsos kápia paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • Bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Csatos üveg

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húst sóval, borssal és a zöldfűszerekkel alaposan bepácoljuk, és legalább néhány órát pihenni hagyjuk a hűtőben.
  • 2A bepácolt húst a zsírral, a fokhagymagerezdekkel, ízlés szerint zöldfűszerekkel egy tűzálló tálba tesszük, és 150 fokon, 3-4 óra alatt, lefedve teljesen puhára sütjük.
  • 3Ha megsült, két villával szálaira szedjük, és ha kicsit kihűlt, alaposan kikeverjük a saját zsírjával. Ekkor a megpuhult fokhagymákat is nyomkodjuk szét, és keverjük hozzá.
  • 4A pecsenyepaprikához a kápiát grillezzük meg feketére, vagy 250 fokos sütőben süssük meg, majd forrón fedjük be alaposan, hogy a saját gőzében megpuhult héja könnyen lejöjjön később.
  • 5Egy gerezd fokhagymát zúzzunk apróra, adjunk hozzá egy csipet sót, extra szűz olívaolajat, frissen őrölt borsot, citromlevet vagy ecetet és frissen vágott petrezselymet, snidlinget stb.
  • 6Ezzel a dresszinggel locsoljuk meg a megsütött, meghámozott és kimagozott kápia paprikát.
  • 7Tálaljuk frissen pirított kovászos kenyérrel vagy bagettel, és ha gondoljuk, adhatunk mellé még bármilyen zöldséget.
Tip
A rilett egy régi hústartósítási módszer, csatos üvegben, hűtőben sokáig eláll. A pecsenyepaprika bármilyen grillhúshoz, -halhoz, de még -sajtokhoz is tökéletesen illik, igazi nyári csemege.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ