Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet Le GourMate sous vide tarja
- 4 db ciabatta vagy hamburgerzsemle
- 2-3 szál újhagyma
- 100 g rukkola
- 200 g koktélparadicsom
- 175 g krémsajt
- 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 2 kanál fehérborecet
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Sous vide csirkemell
- Zöldségek
- Saláta
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A krémsajthoz a snidlinget felvágjuk és összekeverjük a sajttal. Borsozzuk, ha kell sózzuk is.
- 2A ciabattát kettévágjuk és serpenyőben vagy grillen megpirítjuk.
- 3A sous vide tarját tasakkal együtt meleg vízbe tesszük 15 percre.
- 4Ezután a tasakot kibontjuk, a levet leöntjük és félretesszük.
- 5A húst kevés olívaolajjal megkenve grillserpenyőben vagy grillen néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha serpenyőben sütjük, a végén adhatunk hozzá a szaftjából is egy kanállal, hogy szép fényes legyen.
- 6A koktélparadicsomot félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk, egy kanál olívaolajjal és fehérborecettel marináljuk és hozzáadjuk az újhagymát is. Ha megsült a hús, a koktélparadicsomhoz adjuk a rukkolát is, a ciabattát megkenjük a krémsajttal, beletesszük a salátát és a húst. Így tálaljuk.
Tip
Ez a szendvics akár sous vide csirkemellel, sous vide császárhússal is elkészíthető, bármilyen salátával, akár grill zöldségekkel is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!