4 adag
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 500 g főtt, tisztított garnéla
- 500 g hámozott paradicsom vagy paradicsomkonzerv
- 2 fej (kb. 200 g) hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 200 g feta sajt
- Friss bazsalikom
- Friss oregánó
- Friss petrezselyem
- 150 g koktélparadicsom
- Só
- Őrölt bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Tengeri hal
- Lazac
- Kápia paprika
- Olívabogyó
- Édeskömény
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az olívaolaj felén megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és 4 gerezd zúzott fokhagymát.
- 2Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és alaposan összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel csak a végén ízesítjük.
- 3Az olívaolaj másik felén két gerezd fokhagymát kicsit átmelegítünk, és a tisztított rákokat gyorsan átpirítjuk az illatos olajban.
- 4Tálaláskor a paradicsomszószra tesszük a rákokat, fetát szórunk rá és még több zöldfűszerrel díszítjük.
Tip
Feta nélkül is elkészíthető és rák helyett használhatunk tengeri halakat, akár lazacot is. Ha szeretjük, tehetünk hozzá sült, hámozott kápia paprikát is. De jóféle olívabogyó is remekül passzol, ahogy akár az édeskömény is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!