4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 pontyfilé, egyenként 200 g
- 250 g zsemlemorzsa
- 200 g zsír
- 100 g sima liszt
- 2 tojás
- Citrom
- Só
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- Burgonyasaláta
OPCIONÁLISAN A BUNDÁHOZ
- 40 ml világos sör
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
HOZZÁVALÓK
- 1Sózd meg a filét minden oldalról és forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
- 2Magasabb falú serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a zsírt, és óvatosan, fokozatosan pirítsd meg a filét mindkét oldalon, míg aranyszínűvé nem válik. A filét sütéskor legalább félig merítsd el a zsírban.
- 3Helyezd a készre sült darabokat egy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, ami felszívja a felesleges zsírt. Tálalásig tartsd meleg helyen a halat.
- 4Az elkészült sült pontyot egy darab citrommal és burgonyasalátával tálald.
Tip
A zsemlemorzsát, amiben megforgattad a halat, ne tárold. Ha a halat meleg helyen akarod tartani, akkor melegítsd fel a sütőt 50°C-ra, és tedd bele a halat tálalás előtt. A ropogósabb bundához egy kis sörrel verd fel a tojást - 2 tojáshoz használj 4 evőkanál világos sört. A pontyhoz jól illik a burgonyasaláta.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!