Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 pontyfilé, egyenként 200 g
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 200 g zsír
  • 100 g sima liszt
  • 2 tojás
  • Citrom

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • Burgonyasaláta

OPCIONÁLISAN A BUNDÁHOZ

  • 40 ml világos sör

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Konyhai papírtörlő

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

HOZZÁVALÓK

  • 1
    Sózd meg a filét minden oldalról és forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
  • 2
    Magasabb falú serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a zsírt, és óvatosan, fokozatosan pirítsd meg a filét mindkét oldalon, míg aranyszínűvé nem válik. A filét sütéskor legalább félig merítsd el a zsírban.
  • 3
    Helyezd a készre sült darabokat egy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, ami felszívja a felesleges zsírt. Tálalásig tartsd meleg helyen a halat.
  • 4
    Az elkészült sült pontyot egy darab citrommal és burgonyasalátával tálald.
Tip
A zsemlemorzsát, amiben megforgattad a halat, ne tárold. Ha a halat meleg helyen akarod tartani, akkor melegítsd fel a sütőt 50°C-ra, és tedd bele a halat tálalás előtt. A ropogósabb bundához egy kis sörrel verd fel a tojást - 2 tojáshoz használj 4 evőkanál világos sört. A pontyhoz jól illik a burgonyasaláta.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

OPCIONÁLISAN A BUNDÁHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ