• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

4 ADAG

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 150 g fehérbab
  • 150 g vörösbab
  • 100 g hagyma
  • 40 g sima liszt
  • 20 g édes pirospaprika
  • 1,2 liter marha alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • ½ teáskanál csípős paprika
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál durvára vágott petrezselyem
  • Bors

A HAGYMAALAPHOZ HOZZÁADHATOD

  • Felkockázott szalonna

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Marhaborda

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Öblítsd le a babot és minden fajtát külön-külön, 2-2 órára áztass be. A legjobb, ha a babot egy éjszakára áztatod be. Sózd a beáztatásra használt vizet és ebben főzd puhára a babot. A kész babot csepegtesd le és tedd félre.
  • 2Hámozd meg és vágd apróra a hagymát. Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze fokhagymanyomóval. Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a zsírt és folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg rajta a hagymát. Kevergetés közben add hozzá fokozatosan a pürét, az édes és a csípős paprikát, az összezúzott fokhagymát és mindent szórj meg liszttel. A lángot csökkentsd harmadára és hagyd így 1 percig sülni. Öntsd rá az alaplevet, vedd feljebb a lángot és add hozzá a babérlevelet. Tedd hozzá a főtt babot, sózd, borsozd és hagyd fedő nélkül főni alacsony lángon kb. 20 percig.
  • 3Ha szükséges, még egyszer sózd meg a levest. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.
Tip
A babot külön edényekben főzd - mindegyiket más ideig kell főzni, mert nem egyszerre puhulnak meg. Használhatsz már előfőzött, puha konzervbabot is. Akkor 250-250 g-ra lesz szükséged. A hagymaalapra tehetsz 150 g felkockázott szalonnát is. Csípős paprika helyett adhatsz hozzá friss vagy szárított chilipaprikát is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

A HAGYMAALAPHOZ HOZZÁADHATOD

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD