Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A CSIRKESZÁRNYHOZ

  • 750 g csirkeszárny
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • Sima liszt a bundához
  • Növényi olaj a sütéshez
  • Csipet bors
  • Csipet só

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ

  • 200 ml szójaszósz
  • 110 g barna cukor
  • 130 g finomra reszelt alma
  • 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál hámozott szezámmag

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Konyhai papírtörlő

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

A CSIRKESZÁRNY ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    A csirkeszárny végét távolítsd el, a szárnyakat pedig vágd el az ízületek mentén.
  • 2
    Keverd össze egy tálban a balzsamecetet, a pirospaprikát, a sót, a borsot, add hozzá az előkészített szárnyakat, keverd össze és tedd félre.
  • 3
    Magasabb falú edényben hevíts fel 160°C-ra annyi olajat, ami majd ellepi a csirkeszárnyakat.
  • 4
    Vond be a szárnyakat liszttel, a felesleget pedig óvatosan ütögesd le róla. Süsd ki olajban őket, kb. 15 percig, míg aranysárgává nem válnak. Majd vedd ki a szárnyakat az olajból és tedd papírtörlővel bélelt tányérra és hagyd, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

A SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    Fazékban forrald össze a szójaszószt 100 ml vízzel és cukorral, amíg eléri az eredeti térfogatának kb. 2/3-át. Majd vedd le a tűzről és keverd össze a reszelt almával.
  • 2
    Száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg a szezámmagot és egy tálban keverd össze az apróra vágott korianderrel. A sült csirkeszárnyakat először a szószban, majd a korianderes szezámmagban forgasd meg.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A CSIRKESZÁRNYHOZ

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ