4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1,4 kg csirke
- 50 g hűtött vaj
- 1 evőkanál édes paprika
- 2 evőkanál só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Két órával sütés előtt vedd ki a csirkét a hűtőből, és alaposan sózd meg minden oldalán egy evőkanál sóval. A maradék sót keverd össze az édes pirospaprikával.
- 2Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
- 3Szárítsd meg a csirkét, felezd el a vajat, és helyezd a csirkemell bőre alá. Hintsd meg a csirke minden oldalát a só és a bors keverékével.
- 4Önts vizet egy tepsibe 1 cm magasságban. A tepsire tegyél egy rácsot, arra pedig tedd rá az előkészített csirkét és az egészet tedd be az előmelegített sütőbe.
- 5Süsd 90 percig, közben a csirkét közben locsolgasd meg a levével.
- 6A csirke akkor van készen, ha a combcsont könnyedén, ellenállás nélkül mozgatható.
Tip
A csirke belsejébe helyezhetsz kakukkfű vagy rozmaring ágakat és babérlevelet. A tepsibe tehetsz kakukkfüvet, rozmaringot, hámozott hagymát, hámozott fokhagymát vagy néhány szelet szalonnát is. Hozzáadhatsz egy teáskanál szárított fokhagymát vagy egy kanál tejport a só és bors keverékéhez, ami a sütés után még ropogósabbá teszi a bőrt. A paprikát kicserélheted curry fűszerekkel. Sütés közben ne nyitogasd túl gyakran a sütőt, mert ez megnövelheti a teljes sütés idejét. A sütési idő második felében háromszor locsolgasd meg a csirkét.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!