• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet (kb. 800 g) sous vide Tarja steak
  • 1 kg burgonya
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna
  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
  • 100 g savanyított gyöngyhagyma
  • Friss snidling (metélőhagyma)
  • Friss petrezselyem
  • 200 g kacsa- vagy libazsír a burgonya sütéséhez
  • Cukor
  • Vaj
  • Bors
  • Kevés majoranna

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A borsót sós-cukros vízben pár percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Egy részét kevés olvasztott vajjal simára turmixoljuk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Ez lesz a borsópüré.
  • 2A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és szétterítve hagyjuk kihűlni. Ezután a zsírban pirosra sütjük.
  • 3A szalonnát csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  • 4A húsokat tasakkal együtt 15 percre meleg vízbe tesszük, kibontjuk, leöntjük a levét és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a csíkokra vágott sous vide tarját, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyöngyhagymát is.
  • 5Ha megpirultak, visszatesszük a szalonnát, beleforgatjuk a zsírban sült burgonyát és majorannával, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tasakból leöntött levet. Majd a borsópürével és egész zöldborsóval tálaljuk. Megszórjuk zöldfűszerekkel, újhagymával.
Tip
Tarja helyett használhatunk más sous vide húst is. Zöldborsó nélkül is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK