Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg feketekagyló
- 500 g kovászos kenyér vagy bagett
- 300 ml friss fehérbor, akár Chardonnay
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
- 50 ml olívaolaj
- 100 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor újhagyma
- 1 lime
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kagylókat alaposan mossuk meg.
- 2Kevés olíván dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- 3Öntsük fel fehérborral, és forraljuk nagy lángon 2-3 percig.
- 4Adjuk hozzá a kagylót, a petrezselymet, az újhagymát és a vajat és fedő alatt főzzük 2-3 percig nagy lángon.
- 5Vajjal vagy fűszervajjal megkent pirítóssal és egy-egy cikk lime-mal kínáljuk.
Tip
A kagylót hagyhatjuk a saját héjában is, de meg is tisztíthatjuk. A főzőlevet előre elkészíthetjük, így, ha a vendégek megérkeznek, pár perc alatt kész is a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!