Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg feketekagyló
  • 500 g kovászos kenyér vagy bagett
  • 300 ml friss fehérbor, akár Chardonnay
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 lime
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A kagylókat alaposan mossuk meg.
  • 2
    Kevés olíván dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  • 3
    Öntsük fel fehérborral, és forraljuk nagy lángon 2-3 percig.
  • 4
    Adjuk hozzá a kagylót, a petrezselymet, az újhagymát és a vajat és fedő alatt főzzük 2-3 percig nagy lángon.
  • 5
    Vajjal vagy fűszervajjal megkent pirítóssal és egy-egy cikk lime-mal kínáljuk.
Tip
A kagylót hagyhatjuk a saját héjában is, de meg is tisztíthatjuk. A főzőlevet előre elkészíthetjük, így, ha a vendégek megérkeznek, pár perc alatt kész is a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1 kg feketekagyló