Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg csiperkegomba
- 1 fej (kb. 150 g) hagyma
- 2 gerezd (kb. 20 g) fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 100 g vaj
- 2 szál újhagyma
- Friss zöldfűszerek
- 500 g kovászos kenyér vagy bagett
- 100 g vegyes saláta
- 1 db (kb. 100 g) citrom
- Só
- Bors
- 100 ml világos szójaszósz
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olíván megdinszteljük.
- 2Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét és addig pirítjuk, míg az összes lé elfő és zsírjára pirul.
- 3Hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk, zöldfűszerekkel (pl.: kakukkfű, snidling, újhagyma stb.) alaposan megszórjuk.
- 4Hozzáadunk 50 g vajat, ez a szójával kellemes szaftot alkot.
- 5Megpirítjuk a kovászos kenyérszeleteket, kevés olívával meglocsolhatjuk.
- 6A pirítósra kanalazzuk a gombaragut, megszórjuk a zöldekkel és egy egyszerű olívaolajos, citromleves salátával tálaljuk.
Tip
A szójaszósz elég sós, vigyázz a sóval. Használhatsz bármilyen gombát, akár erdei gombákat is!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!